мъж
()

Времето може да бъде всичко в секса. Ако мъжът достига до кулминацията твърде бързо, това може да отнеме възможността на партньорката му да свърши и да изпита удоволствие. Ето защо преждевременната еякулация може да бъде разочароваща и смущаваща.

Защо някои мъже свършват по-бързо?

1. Емоционални фактори:

Стресът, депресията, тревожността, чувството на вина, проблемите в отношенията могат да доведат до преждевременна еякулация. След тяхното преодоляване, мъжът може да забави еякулацията си и подобри сексуалните си изживявания.

2. Еректилна дисфункция:

Мъжете, които се притесняват, че могат да загубят ерекцията си, развиват модел на бърза еякулация от страх. Те се притесняват да забавят темпото, за да не стигнат до финала преди партньорката си. В повечето случаи обаче се получава точно така. Ето защо е важно това състояние да бъде лекувано.

3. Хроничен простатит:

При това състояние, засягащо голяма част от мъжете, преждевременната еякулация е само част от неприятните оплаквания. След 60-годишна възраст при повечето мъже има увеличена простатна жлеза, но това състояние засяга все повече млади хора.

4. Прием на лекарства:

Лекарствата също допринасят за лошото представяне в леглото. Някои медикаменти се отразяват негативно не само върху половото влечение, но и върху изпълнението на сексуалния акт.

5. Слаби мускули на тазовото дъно:

Слабите мускули на тазовото дъно понякога допринасят за бързата еякулация. Подходящите упражнения могат да укрепнат мускулите и да помогнат за задържане на възбудата.

Трябва да отбележим, че няма определено време за еякулацията. Има жени, които предпочитат краткия полов акт и такива, които се наслаждават на по-продължителния. Но редовният оргазъм в рамките на минута, две говори за болестно състояние при всички положения. Когато това е инцидентно, не е повод за притеснение.

Може да ви хареса още: Разобличени: Ето защо жените не искат да правят секс!

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук