грешки-секс
()

Сексът е част от една връзка и до голяма степен определя как ще се развият отношенията ни с партньора. Колкото по-близки сме в интимността, толкова по-големи шансове имаме да остареем заедно. И това е така, защото сексът не просто доставя удоволствие, но и ни сближава и укрепва връзката ни.

Понякога интимните ласки оредяват и когато изобщо ги има – са скучни и еднообразни. В други случаи самите ние допускаме грешки, които провалят опитите ни за еротична наслада. Креватните ни въжделения стават все по-объркани и разочароващи. Ако това се отнася и за вас, трябва да знаете, че идеалният секс се постига с постоянно учене, съобразяване и преоткриване на другарчето.

Нека видим кои са най-често срещаните грешки по време на секс:

1. Фалшивите оргазми:

Това един мъж трудно може да го скрие, но дамите са истински шампиони във фалшивите оргазми. И рядко симулациите им са с лоши намерения. Причината обикновено е да не разочароваме другарчето и да му внушим, че никак не се справя между чаршафите.

Проблемът не е само в това, че не сме честни към човека до нас, но и в това че либидото ни ще пада правопропорционално на лъжите. Колкото по-често симулираме, толкова по-трудно изобщо ще стигнем до нирвана.

2. Говорите твърде много по време на секс:

Общуването е хубаво нещо, но има моменти, когато трябва да замълчим и да „говорим“ с езика на тялото си. С неподходящите думи можем така да разредим химията между нас, че тя да направо да изчезне.

3. Мислите за други неща:

Губите фокус и се разсейвате с мисли в друга посока по време на интимните ласки. Това намалява възбудата и ви лишава от всякакво удоволствие. Оставете мислите за битовизми за след това, когато ще сте приятно уморени и задоволени.

4. Оставяте водещата роля на партньора:

Винаги оставяте любимия човек да ви води и да диктува темпото. Тази липса на инициативност може да бъде разбрана по друг начин от него и да доведе до нежеланието му за секс. От време на време хващайте юздите на собственото си удоволствие и контролирайте любовния акт.

5. Практикувате лоша хигиена:

Правилната хигиена е ключът към получаване на удоволствие. Бързият душ преди секс е гаранция, че ще получим това, което искаме.

6. Имате график за секс:

Понякога графикът е нужен наистина, за да са възможни изобщо интимните ласки. Но той ни лишава от спонтанност и приключенски дух. При всяка възможност, правете импровизиран секс  и не се ограничавайте само в спалнята.

7. Обсебени сте да направите всичко перфектно:

Ако се замислите, вероятно ще си спомните за най-лудите си сексуални приключения, които са били далеч от перфектното. Няма перфектни условия, нито перфектен момент и не е нужно. Това е просто секс, не състезание, в което трябва да бъдем победители на всяка цена.

8. Разчитате на другарчето да ви прочете мислите:

Вместо да споделите какво бихте искали да получите, от какво имате нужда, разчитате, че ще ви прочетат мислите. Не губете енергията си в очаквания, ами си развържете езика и кажете ясно и недвусмислено какви са нуждите и желанията ви.

9. Сравнявате настоящия партньор с бившия:

Да, бившият може да е правил нещата по-иначе и да му се е отдавало повече да дешифрова желанията ви, но той не случайно е бивш. Концентрирайте се върху човека, с когото сте сега и открийте как да поддържате химията помежду ви.

Сега, след като изяснихме основните грешки в секса, е време да седнете с другарчето и хубаво да си поговорите. Един такъв разговор може да ви помогне да стигнете до истината и да подобрите интимността помежду ви.

Може да ви хареса още: 10 изненадващи неща, които се случват с вас след 1 година без секс

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук