без-секс
()

Редовният сексуален живот е повод за гордост за много активни хора, особено за тези с по две деца. Непрекъснато ни натрапват от реклами и сериали как не трябва да се лишаваме от това удоволствие и да се вихрим смело. И, разбира се, ние ще се съгласим, но с уговорката, че трябва да е с правилния човек.

Носят се митове и легенди за женското главоболие, зад което стои единствено липсата на желание. Няма жена, която да не се е измъквала от спалнята с изтърканото: „Ох, така ме боли главата, корема, кръста…“. В задушевните разговори с приятелки може да си споделяте всичко, но някак удобно премълчавате колко често всъщност мачкате чаршафите. И да, не е голяма работа, че либидото ви е ударило дъното, но през това „сухо време“ се случват всякакви неща с тялото ви. Някои оттях наистина ще ви изненадат, а други – направо шокират.

1. Не сте толкова умни, колкото можете да сте!

Чували ли сте как някой ви се хвали, че е поумнял, след като е зарязал секса? И ние не сме! Ще разочароваме всички на „сух режим“, но липсата на секс се отразява неприятно и на мозъка, и на паметта. Така че ако искате да решавате кръстословица за 1 минута, следващия път не отказвайте на другарчето с изтъркани извинения. По-добре запретнете ръкави и си свършете задълженията.

2. Имунната система отслабва

Изглежда, че всички сексолози са единодушни в това отношение и ние няма как да спорим с тях. Когато задръжките не падат, пада – имунитетът! Ставате по-податливи на вирусни инфекции и настинка и по-тежко ги прекарвате. Затова наред с чайчето и витамините, намерете някой, с когото да си поиграете на Чичо доктор.

3. Сърдечно-съдовата система става уязвима

Сексът не тренира само мускулите и самочувствието, но и сърцето, и съдовата система. След дълго затишие на любовния фронт, рискът от сърцебиене и високо кръвно налягане се увеличава. И това е така, защото докато се вихрите в спалнята, се отделят хормони, които защитават сърдечно-съдовата система.

4. Стресът застрашава психичното здраве

След 1 година без секс сте толкова стресирани, че всяко малко нещо може да ви изкара от равновесие. И това сериозно застрашава психичното ви здраве. Нали сте чували реплики от рода на: „Яхнала метлата!“; „Не си е пил лекарствата“?! Най-вероятно е да са тръгнали от хора в сексуален недоимък.

5. Либидото намалява

Нищо чудно след 1 година без секс, либидото ни да е така заспало, че да се наложи да го будим с оркестър. Сексуалната ръжда нарушава хормоналния баланс и ни прави сексуално незаинтересовани. Хубавата новина е, че апетитът се събужда с яденето!

6. Проблем с ерекцията

Дългото въздържание не се отразява никак добре на мъжката гордост. Нещо повече – скача рискът от рак на простатата и преждевременна еякулация. Колкото повече време минава, толкова по-трудно ще се мобилизира „самолетът“.

7. Гръдната обиколка намалява

Изненада! Гърдите губят не само сантиметри, но и младежкия си вид! Липсата на креватна гимнастика ги прави по-меки, отпуснати и безчувствени.

8. Отслабване на интимните мускули при жените

Когато едно нещо не се използва, то се амортизира. Чували сте го, нали? За съжаление, вагиналните мускули губят тонус, а след година затишие направо отслабват. И това никак не е приятно, затова започнете с тренировките още сега.

9. Напълняване

Съвсем нормално е когато не надничате в панталона на другарчето, да надничате в хладилника. И резултатът след 1 година може да е поне един размер отгоре. Така че или кажете „Стоп!“ на пиршествата, или кажете „Стоп!“ на въздържанието. И при двете положения само ще спечелите.

10. Мании и странни хобита

Хората, които са се отказали от секса, често развиват мании или си намират странни хобита. Когато всичко е в рамките на нормалното, няма проблем. Липсата на сексуално удовлетворение повече от една година обаче, често води до пристрастяване към нещо друго. Хубавата новина е, че всичко е временно и винаги можете да промените нещата.

Може да ви хареса още: Топ 5 анални секс играчки

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук