мъж
()

Докато се разхождате от витрина на витрина, има момент, в който виждате отражението си и се оглеждате. Какво гледате, колко дълго се взирате и колко често разглеждате стоките в огледалното стъкло зависи до голяма степен от пола ви. Според проучване, се установи, че мъжете поглеждат отраженията си доста по-често, отколкото си мислят.

Жените прекарват твърде много време в банята. Изненадващо, за разлика от жените, мъжете са по-склонни да прекарват времето си пред огледалото, възхищавайки се на тялото си.

Огледало, огледало на стената, мъжете ли са най-суетните от всички!

Суетата е прекомерната вяра в собствените способности и привлекателността за другите.

Според проучване 10 процента от младите проявяват симптоми на нарцистично разстройство на личността. Хората навсякъде се снимат за „селфи“, качват го в социалните медии и споделят своето отражение със света. Все повече нарастват снимките в социалните мрежи с полу голи атлетични мъжки тела, тип Аполон, и набират страшна скорост по харесвания, коментари и споделяния, спрямо снимки на „русо Барби“ с големи…

Мъжки топ 5 любими части на тялото: 5) Коса 4) Очи 3) Усмивка 2) Крака 1) Ръце

Проучване установи, че мъжете са най-суетните от всички, тъй като прекарват общо 335 дни от живота си пред огледалото. Когато не е огледало, те признават, че се оглеждат в отражения на витрини, устройства като i Pads и смартфони. Повече от половината от анкетираните мъже признават, че стават по-смели от всякога. Тези мъже са измислени като „Отражатели“, тъй като прекарват десет минути на ден, гледайки своето отражение, което възлиза на почти шест дни и половина в годината!

Пичове непрекъснато проверяват пакета си, докато жените се фокусират върху частите на тялото, за които са наясно. Установено е, че пичовете се възхищават на отражението си 23 пъти на ден, докато дамите хвърлят поглед само 16 пъти. Тези числа може да не значат нищо, но може би това, което гледат отразява егото им.

Нарцисизмът е измислен от класически гръцки мит. Той разказва историята на младия Нарцис, който трагично се влюбва в собствения си образ, отразен в локва с вода. Той се фиксира колко адски добре изглежда и не може да остави отражението си. Заменете този басейн с телефон с приложения към сайтове за социални медии и ще разберете, че това поколение се взира в отражения на себе си в дланта на ръцете си.

Проучване казва, че мъжете обичат себе си много повече от жените

Това не означава, че няма здравословен нарцисизъм. Здравият нарцисизъм е свързан с доброто психологическо здраве и здравословното чувство за „величие“. Суетата се счита за ефективен елемент в развитието, и насърчава самочувствието и любовта към себе си. И все пак има тънка граница между черта, която е здравословна и полезна и тази, която става лепкава и досадна. Трябва да знаете разликата между това да говорите достатъчно силно, за да може вашият приятел да ви чуе, и да говорите толкова силно, че всички да ви чуят.

Сайтовете в социалните медии насърчават егото да изразява себе си.

Изглежда, че режимите за красота с висока поддръжка и социалните медии са създали безпрецедентна вълна от суета и нарцисизъм. Докато мъжете прекарват над четири години от живота си, усъвършенствайки външния си вид, жените прекарват само три години. Стереотипът на жените, които са прекалено суетни вероятно вече се е загубил.

Няма нищо лошо в това да хвалите външния си вид. Покажете това, което ви е дала мама! Ако имате специален ден за разкрасяване, не го отлагайте! Но ако решите да направите „селфи“, в никакъв случай не трябва да го „харесате“ сами. „Вие сте секси и го знаете“.

Може да ви хареса още: Груб секс – горещи съвети и трикове

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук