жена-клитор
()

За клитора се знае със сигурност едно нещо: той е създаден само и единствено за сексуална наслада и няма нищо общо със забременяване. Това творение от природата е същински дар за жената, но дали знаете какви още изненади крие миниатюрното образувание с титанично значение?

Факти за клитора, които може би ще ви изненадат

  • „Клитор“ в превод от гръцки език означава „ключ“. Разбира се, че е така – той е ключ за много сексуално удоволствие! Опознаването на клитора действително може да отключи и отвори доста врати в сексуалния ви живот.
  • Вулва – чували сте тази дума. Нека разясним: тя е термин, обхващащ клитора, срамните устни и влагалището.
  • Повечето жени признават, че достигат до оргазъм само тогава, когато стимулират и клитора. Т. е. вагиналният оргазъм често не се случва, ако не се включи и клиторът в действие, макар формално сексолозите да разделят оргазмите на вагинален и клиторен. Поради тази причина са създадени вибратори с двойно действие – спрямо вагината и клитора, които можете да намерите в сексшоп Passion.bg.
  • ●      Клиторът не е само мъничката издутинка, която може да се види с невъоръжено око. Всъщност, това хълмче си има продължение, което е с дължина повече от 8 см, и ¾ от него се крие от погледа, защото се намира вътре в женските полови органи.
  • Клиторът расте с течение на времето. Пораства жената, а с нея и клиторът, особено след периода на менопауза, когато той може да стане 2,5 пъти по-голям, отколкото е бил, когато жената е била на възраст под 20 години.
  • Този уникален орган има над 8000 свръхчувствителни нервни окончания, което е над два пъти повече, в сравнение с главичката на пениса.
  • Докато е в утробата, има период, когато при бебето има израстък, който е едно и също – клитор и пенис. Оттам нататък започва развитието му в посока мъжки или женски полов орган.
  • Клиторът е наричан още „женски пенис“. Това е така, защото и той, подобно на мъжкия полов член, си има главичка, препуциум (кожната тъкан, покриваща пениса – същата, която някои народи изрязват поради религиозни съображения), еректилна тъкан и късичък ствол. Клиторът също се подува при възбуда, което е другото общо между него и пениса. 
  • Както всеки пенис е различен, така и клиторът варира по размер и форма при всяка жена. Някои клитори са по-скрити, други – по-издадени навън.
  • Клиторният оргазъм е изключително мощен. Дали трябва да се понатисне силно или леко да се докосне, за да се задейства „бутонът“ – това е индивидуално. Но безспорно е това, че оргазмът на клитора може да доведе до цели 16 контракции, като продължи между 10 и 30 секунди. И да не се забравя за многократните оргазми, така характерни за жените, тъй като именно клиторът умее да ги прави!

Може да ви хареса още: Орален секс – най-често срещаните грешки

ajax loader

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук