жена-клитор
()

За клитора се знае със сигурност едно нещо: той е създаден само и единствено за сексуална наслада и няма нищо общо със забременяване. Това творение от природата е същински дар за жената, но дали знаете какви още изненади крие миниатюрното образувание с титанично значение?

Факти за клитора, които може би ще ви изненадат

  • „Клитор“ в превод от гръцки език означава „ключ“. Разбира се, че е така – той е ключ за много сексуално удоволствие! Опознаването на клитора действително може да отключи и отвори доста врати в сексуалния ви живот.
  • Вулва – чували сте тази дума. Нека разясним: тя е термин, обхващащ клитора, срамните устни и влагалището.
  • Повечето жени признават, че достигат до оргазъм само тогава, когато стимулират и клитора. Т. е. вагиналният оргазъм често не се случва, ако не се включи и клиторът в действие, макар формално сексолозите да разделят оргазмите на вагинален и клиторен. Поради тази причина са създадени вибратори с двойно действие – спрямо вагината и клитора, които можете да намерите в сексшоп Passion.bg.
  • ●      Клиторът не е само мъничката издутинка, която може да се види с невъоръжено око. Всъщност, това хълмче си има продължение, което е с дължина повече от 8 см, и ¾ от него се крие от погледа, защото се намира вътре в женските полови органи.
  • Клиторът расте с течение на времето. Пораства жената, а с нея и клиторът, особено след периода на менопауза, когато той може да стане 2,5 пъти по-голям, отколкото е бил, когато жената е била на възраст под 20 години.
  • Този уникален орган има над 8000 свръхчувствителни нервни окончания, което е над два пъти повече, в сравнение с главичката на пениса.
  • Докато е в утробата, има период, когато при бебето има израстък, който е едно и също – клитор и пенис. Оттам нататък започва развитието му в посока мъжки или женски полов орган.
  • Клиторът е наричан още „женски пенис“. Това е така, защото и той, подобно на мъжкия полов член, си има главичка, препуциум (кожната тъкан, покриваща пениса – същата, която някои народи изрязват поради религиозни съображения), еректилна тъкан и късичък ствол. Клиторът също се подува при възбуда, което е другото общо между него и пениса. 
  • Както всеки пенис е различен, така и клиторът варира по размер и форма при всяка жена. Някои клитори са по-скрити, други – по-издадени навън.
  • Клиторният оргазъм е изключително мощен. Дали трябва да се понатисне силно или леко да се докосне, за да се задейства „бутонът“ – това е индивидуално. Но безспорно е това, че оргазмът на клитора може да доведе до цели 16 контракции, като продължи между 10 и 30 секунди. И да не се забравя за многократните оргазми, така характерни за жените, тъй като именно клиторът умее да ги прави!

Може да ви хареса още: Орален секс – най-често срещаните грешки

ajax loader

Как ще оцените статията?

Кликнете на звездичката, за да оцените

Average rating / 5. Vote count:

Все още никой не е гласувал. Бъди първи.

Последвай ни и във фейсбук